hoe werken kristallen?

Alle materie vibreert in verschillende frequenties en alles, inclusief de mens zelf, heeft een Basis Resonantie Frequentie (BRF). Dat wil zeggen een gemiddeld trillingsniveau. Dat alles zijn eigen unieke trilling of kenmerk heeft is overigens al zeer oude kennis en gaat terug tot Pythagoras in de zesde eeuw voor Christus. Een kristal heeft een vaste BRF. De mens daarentegen helemaal niet. Alleen al onze organen en al onze lichaamscellen hebben verschillende BRFs en daarbij zijn we ook nog gevoelig voor allerlei invloeden. Dat maakt dat we een neiging hebben tot entropie (neiging tot verval en chaos, wanorde op moleculair niveau). Wanneer er echter juiste informatie of energie aan ons systeem wordt toegevoegd, verandert entropie in syntropie (regeneratief, levensbevorderend, structurerend, in het kort gezegd, het omgekeerde proces van entropie). Kristallen helpen bij het ontwikkelen van een hoger bewustzijnslevel en het harmoniseren van het fysieke lichaam door manipulatie van de subtiel-energetische anatomie van de mens.

 

Een kristal beïnvloedt de energie in zijn omgeving en niet vice versa. Zo kan een kristal, met zijn perfecte geometrie en zeer stabiele BRF dus ook onze energie beïnvloeden en stabiliseren. Vaak zegt men dat je in de werking van kristallen moet geloven, maar geloof heeft er niet zoveel mee te maken. Wel in de zin dat de perceptie van de menselijke geest invloed heeft op onze lichamelijke processen, maar dat is een ander verhaal. De kristal doet gewoon zijn werk en dat is per kristal verschillend, want iedere kristal heeft zijn eigen energiekwaliteiten, naast de BRF hangt dat af van de geometrische klasse, grootte, kleur (=lichtfrequentie) etc.

 

Naast dat kristallen zelf een verschillende werking hebben, is ook de individuele uitwerking verschillend. Er zijn vaak effecten (wereldwijd en door de eeuwen heen) die zich in herhaling laten zien en die worden genoteerd in boeken. Daar kun je zeker iets aan hebben, maar het komt ook vaak voor dat de kristal iets anders voor je doet, dan dat je van tevoren had opgezocht. Ieder mens is immers uniek in zijn lichaamssysteem en heeft zo haar eigen unieke behoeften en noodzakelijkheden.

„Crystals are living beings at the beginning of creation. All things have a frequency and a vibration"

Nikola Tesla, -1856 - 1943-