Waarom Alles is het Licht?

  'In eerste instantie is er het Licht, de Oneindige Bron, dat vervalt tot substanties en zichzelf verspreidt in alle levensvormen die aanwezig zijn op deze planeet en in de rest van het universum.'

 

Dit is een uitspraak van Nikola Tesla (1856 - 1943), evenals de woorden 'Alles is het Licht'.

Tesla wordt nu gezien als een van de meest geniale ingenieurs en uitvinders aller tijden. Hij was gefascineerd door licht, zowel wetenschappelijk als spiritueel. 

 

In een hoger bewustzijnsniveau kunnen wij mensen als wezens van licht beschouwen die verbonden zijn met het Licht, hoewel meestal in meer of mindere mate de persoonlijkheid ertussen staat, waardoor het niet geheel door ons heen kan stralen. Vergelijkbaar met dat de ramen van je huis vies zijn, waardoor het (zon)licht niet mooi erdoorheen kan schijnen.

 

Naast mijn werk vanuit de Bron, is er aanverwant een relatie met kristallen. Kristallen en stenen reguleren en verspreiden elektromagnetische energie (licht). Ze bevatten het totale spectrum van lichtenergie dat ons ter beschikking staat: van heel lage frequenties die corresponderen met het fysieke rijk, tot extreem hoge frequenties van spiritueel ontwaken. (Bron: R. Simmons & N. Ahsian). Kristallen zijn als het ware dragers van licht. Ook kan gezegd worden dat álle materie een uitdrukking is van het gekristalliseerde licht en de gekristalliseerde energie van de Schepper, die zelf zuiver bewustzijn is, waarmee bedoeld wordt dat de kosmische energie waaruit alle materie gevormd wordt, de energie van zuiver bewustzijn is. (Bron: R. Gerber).

 

Sinds enige tijd wordt ook in bepaalde wetenschappelijke onderzoeksresultaten bevestigd dat door menselijke, dierlijke en plantaardige cellen op DNA-niveau licht wordt uitgestraald. Bovendien zijn er steeds meer aanwijzingen binnen de biofysica, dat onze celmembranen - en structuren uit vloeibare kristallen bestaan, zoals ook bevestigd lijkt te worden door de ontdekking van geneticus Dr. Mae-Wan Ho, dat er in elke cel kristal-cytoplasma aanwezig is. En kristalstructuren reageren weer op een breed spectrum aan energieën, waaronder licht. 

 

'Het Licht' heeft ook een persoonlijke, diepere betekenis voor mij. Dat, samen met bovenstaande, heeft gemaakt dat de praktijk en webshop zo zijn gaan heten. 

 

 

I am submerged in eternal light. It permeates every particle of my being. I am living in that light.

         The Divine Spirit fills me within and without."

      Paramahansa Yogananda, -1893 - 1952-