Synchroniciteit

 

 

 

 Gistermorgen had ik enorme hoofdpijn, helaas een hardnekkige kwaal van mij. Ik scrolde doelloos op het you tube kanaal, met de bedoeling iets aan te klikken waar ik naar kon luisteren om mezelf af te leiden. In het voorbij scrollen kwam een oud interview met Tijn Touber voorbij en ik koos daarvoor. Deze schrijver van spirituele boeken is mij wel bekend, maar ik heb al jaren niet iets van hem gelezen eerlijk gezegd en ik volg hem verder ook niet.

 

Vervolgens had ik ’s middags een afspraak in een natuurgeneeskundige praktijk en samen met mijn man ging ik daarheen. Onderweg hadden we het over krachten en machten in deze wereld en hoe deze in een wereldwijd collectief tot uiting komen. Niet echt een doorsnee onderwerp. Toen ik eenmaal in de praktijk was roerde de behandelaar, zonder zich ergens van bewust te zijn, twee onderwerpen aan. Een boek van Tijn Touber en iets later het thema krachten en machten in deze wereld. Het was zo specifiek dat je dit wel een geval van synchroniciteit kan noemen. 

 

Synchroniciteit is een bijeffect, het heeft op zichzelf geen functie. Het heeft te maken met het in meerdere bewustzijnslagen tegelijk zijn en het contact maken met andere dimensies. Dan kunnen dingen die in verschillende lagen gebeuren tegelijk naar voren komen met een synchroon verloop. Tijd bestaat niet in de multidimensionale wereld en zoals in mijn voorbeeld hierboven, zie je dat terug. Wat me in de ochtend bezighield, kwam in de middag letterlijk naar voren. De ochtend en de middag schoven in elkaar, omdat de tijd wegviel. Het speelde zich eigenlijk tegelijkertijd al af. 

 

Het is een heel apart fenomeen als we in ons ‘normale’ wereldje verkeren, maar ook zo mooi want het geeft wel iets aan van een bepaalde flow waar je in bent. Synchroniciteit kan iedere keer met periodes, juist als je in een andere bewustzijnslaag komt of in aanraking komt met een andere dimensie, versterkt aanwezig zijn. Het is niet zo dat het gelijk een betekenis heeft, het een boodschap heeft en je daar dan iets mee mag of moet. Dat is in commerciële (spirituele) kringen wel gangbaar geworden om het zo te zien, maar zo werkt het dus niet. Het betekent wel dat we in een groeifase zitten en in die zin kan het een houvast zijn, dat we on the ‘road’ zijn!

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0