Scheppingskracht

In spirituele kringen wordt nogal eens gesproken over dat je je bewust moet zijn van wat je denkt, want je gedachten vormen je werkelijkheid. En ook dat we ons bewust mogen worden van onze scheppingskracht. Hoewel ik het zeker eens ben met dat we zelf scheppingskracht bezitten, zie ik het geheel toch iets anders.

 

Gedachten zijn inderdaad een vorm van energie en in die zin, heeft een herhalende gedachtegang effect op wat er met je resoneert in het leven, maar daaruit volgt niet dat je de buitenwereld kan vormen door het kiezen van de juiste gedachten en de juiste intenties. Ik las laatst ergens het volgende zinnetje: 'Je moet leren in de kosmische stroom van het leven te vallen.' Dat komt mijns inziens meer bij de waarheid, want het is niet alleen een kwestie van 'willen, focussen en manifesteren', dat is te simpel.

 

Het gaat erom dat als je beschikbaar bent voor het leven, je het leven zichzelf durft te laten zijn en daarin durft mee te bewegen, er dan vanuit díe stroom scheppingskracht kan ontstaan. Het leven is namelijk een kracht op zichzelf.

 

En wie durft er echt mee te bewegen, dat is nogal wat, maar interessant om eens op je in te laten werken.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0